Sám v muzeu : muzeum je úžasné místo, kde se skrývá víc, než se zdá... - Braunová, Petra, 1967- (Edice ČT, 2016)
Knižní zpracování stejnojmenného seriálu České televize, po zajímavých muzejních exponátech děti provází pan vrátný a uklízečka Blaženka.