Hladový vydrýsek - Belšán, Michal (Nové příběhy se šťastným koncem, 2021)
Třeťáci z pardubické základní školy vyrazili na školu v přírodě. Každý den zažívají malá dobrodružství, nikdo z nich však nečekal, že sehrají důležitou roli při záchraně života. Na jednom z výletů totiž najdou u řeky hladové a zesláblé vydří mládě. Kam se asi poděla jeho máma? Proč ho nechala samotné? Děti i učitelé by se o zvířátko rádi postarali, jaký je však správný postup? Je čas zavolat na pomoc ochránce přírody!