Opuštěný muflonek - Olivová, Jana (Nové příběhy se šťastným koncem (Fragment, 2021)
Prázdniny jsou v plném proudu, ale Toník se celou dobu neodtrhnul od knížek. Rodiče se rozhodnou, že takhle to dál nejde, a povolají na pomoc strýčka Matěje. Vyhlášený dobrodruh ví, jak zaujmout, a naplánuje pro Tondu honbu za pokladem. Kdyby jen tušili, že největší poklad, který najdou, bude opuštěné mládě muflona! Co si s ním ale počít? Ještěže Matěj ví, kam zavolat o pomoc