Kriminálka na tahu - Beran, Ladislav (Původní česká detektivka, 2019)
Písecký autor, emeritní kriminalista, i tentokrát vychází ze své dlouholeté praxe. Jeho čtivé krimi povídky nepostrádají znalost kriminálního prostředí, způsob páchání trestné činnosti a profesionální nadhled. Už názvy povídek Polibek smrti, Kriminální rodeo, Rána na slepo, Neříkej mi poldo, Kateřino, Chvála zločinu, Ukradené váhy a meč či Nízká cena za perfektní alibi, Vůně zločinu a další slibují i tentokrát správné napětí, humor a člověčinu