Žítkovské bohyně : lidová magie na Moravských Kopanicích - Dobšovičová, Dagmar (Etnologické materiály ;, 2020)
Práce vychází z autentických terénních výzkumů uskutečněných autorkou v letech 1990-1992 u dvou posledních žijících bohyní Irmy Gabrhelové a Kateřiny Hodulíkové na Žítkové v Bílých Karpatech