Pohled šelmy - Niedl, František (MOBA, 2021)
Kriminální příběh ze současnosti. Po dvacetileté nepřítomnosti se do Prahy vrací Michal Dabert - profesionální zabiják. Ještě u benzinové pumpy se málem stane obětí čtveřice nájemných vrahů. Případu se ujímá mladá kriminalistka Tereza. Okolnosti útoku na Daberta naznačují, že ve hře je mnohem víc - mafie z východu, obchod s dětskou prostitucí, hospodářská kriminalita sahající do nejvyšších policejních i politických kruhů. Do policejního vyšetřování navíc začnou zasahovat i příslušníci ÚOOZ a s jedním z nich má Tereza nevyřízené účty. Jaké je pravé poslání Daberta? Tereze se s trochou štěstí podaří komplikovaný případ zdárně vyřešit za přispění záhadného Daberta, který v Praze sleduje vlastní cíle