Nikdo neví, že jsi tady - Giampietro, Nicoletta (Fortuna Libri, 2020)
Dvanáctiletý Lorenzo vyrůstá v Itálii zmítané druhou světovou válkou. Jeho rodina se snaží vypořádat se s nelehkými životními podmínkami a jemu i jeho spolužákům je ve škole vštěpována fašistická ideologie. Lorenzo o novém uspořádání nepochybuje, dokud se nedostane do ohrožení jeho spolužák Daniel, který je z židovské rodiny. Rozhodne se vzepřít se ideologii a kamarádovi poskytne úkryt